torstai 25. elokuuta 2011

4th of July


Yksi etukäteen odotetuista jutuista  kesän matkalla oli Amerikan itsenäisyyspäivän viettäminen New Yorkissa. Se oli myös yksi ainoista asioista, jonka eteen tein jotain jo Suomesta käsin. Päättelin nimittäin, että ko. päivänä voi ravintoloissa olla hieman tungosta. Niinpä varasin pöydän jo etukäteen. Homma hoitui sen verran kätevästi OpenTable -palvelusta, että varasin samaan syssyyn muutamalle muullekin illalle ruokapaikat sieltä.

Tiesin kyllä, että itsenäisyyspäivälle varaamaani ravintolaa kehutaan hienoista maisemistaan. Silti yllätyimme, kun meidät ohjattiin terassille aivan Hudson-joen rantaan ja suoraan edessämme häämötti itse Lady Liberty. Ruoka ei ihan yltänyt maisemien tasolle, mutta Gigino at Wagner Park oli silti täydellinen illallispaikka heinäkuun neljännelle.

Syötyämme käveleskelimme pitkin Hudson-joen rantaa ja ihailimme kaunista auringonlaskua. Illan olisi voinut kruunata Macy's-tavaratalon perinteinen ilotulitus mutta sitä katsomassa oli aivan liikaa väkeä, se alkoi paljon ilmoitetua myöhemmin ja oli turhan pitkä. Uskokaa pois, ilotulitus on ilotulitusfaninkin mielestä liian pitkä, jos se kestää 25 min. Valitukset sikseen, Independence Day New Yorkissa ei ehkä ollut aivan täydellinen, mutta sen verran hieno kokemus se oli, että varmasti jää mieleen.

Posted by Picasa

Ei kommentteja: