maanantai 22. elokuuta 2011

Ravintolapäivä ja eläimet kylässä



Harmitti kovasti, kun alkukesän Ravintolapäivä jäi kokematta. Niinpä pidin tällä kertaa huolen siitä, että olin kaupungissa, kun toisen kerran kellä vain oli mahdollisuus perustaa kahvila tai ravintola päiväksi. Paikkojen kiertelyyn varasimme paljon aikaa ja kulkuvälineeksi pyörät. Nopeasti huomasimme, että mikäli haluaa päästä ruuille, on paikan päälle saavuttava mielellään jo reilusti ennen ravintolan aukeamista. Ihmisiä riitti ja siten myös jonoja.

Kuvissa ihana Wohvelii! -kahvila Ritarikadulta, jossa vohveleita tarjoiltiin herkullisten kotitekoisten hillojen ja jätskin kera ensimmäisen kerroksen ikkunasta. Vohveli metsämansikkahillolla, nam.

Testasimme ravintolapäivänä myös Vallilan Makasiinien Mehumanian, Sonckin korttelin sisäpihan Ravintola Piirakkapihan, espanjalaisen, argentiinalaisen ja italialaisen pitämän L`Orto Del Pipistrellon ja kotikulmilla keittoa tarjoilleen Ravintola Aukio-on. Kaikkialla ruoka oli hyvää ja palvelu sellaista, että siitä oikeatkin ravintolat voisivat ottaa mallia.

Kesken Ravintolapäivän päädyimme Karhupuistoon askartelemaan karhun pään. Työpaja oli osa Helsingin Juhlaviikkojen Eläimet kylässä -tapahtumaa, joka jatkuu perjantaihin saakka. Käy sinäkin siellä tekemässä oma voimaeläimesi ja osallistu perjantaina kulkueeseen. Minä menen ehkä vielä joku päivä tällä viikolla askartelemaan hirven. Se näyttää hilpeältä ja saa kanssakulkijoissa aikaiseksi ehkä karhuakin paremmat naurut.

Posted by Picasa

Ei kommentteja: